• Blog 05.09.2013

    Hester er vanvittig fine dyr med egenskaper langt utover det vanlige. De er intelligente og har alltid fått ros for sin utholdenhet og styrke. Med årenes løp har utallige konkurranser og show blitt oppfunnet og implementert for vår fornøyelse. Den mest tradisjonelle er kjøring, der ryttere må styre hester med vogn gjennom løyper og baner – veldig likt billøp. Det er fartsfylt og spennende å følge med på om man er så heldig at man har en slik bane i nærområdet.

    Mest kjent er dog dressurridning. Skrur man på TV’en i England kan man ofte titte på flotte hester i de reneste raser snurre elegant rundt på en liten bane. Her skal man neie og bukke, galoppere og utføre piaffe, der hesten går på stedet.Sprangridning ligner meget på dressurridning, men skal utføres i mye høyere fart. Rytteren fører hesten rundt en løype der man skal hoppe over stenger og diverse andre hindringer. Horseball er en type sport for hester som stammer fra Frankrike – den ligner meget på rugby, der ryttere skal kjempe om å plassere en ball på motpartens ende av banen.

    I tillegg til disse klassiske konkurransene, der hestene virkelig får testet ut sin utholdenhet og intelligens, finnes det et par andre festlige show som det absolutt er verdt å titte på. Den første kalles tentpegging. Denne interessante konkurransen stammer fra India. Den går ut på at ryttere i flotte farger og med fine, tradisjonelle plagg må treffe en blink på bakken med et spyd mens hesten er i galopp. Det er fullt av fart og action – samtidig som man får et innblikk i en eldgammel kultur.

    Sist, men ikke minst, må man få nevne voltige. Voltige er veldig populært i Tyskland og er et show best egnet for sirkus. Unge, akrobatiske mennesker hopper, spretter, balanserer på line og gjør diverse andre sinnssyke triks – alt fra hestens rygg, mens hesten er i bevegelse. Absolutt noe å vurdere neste gang man tar båten til Kiel!

    Posted by Serenity Welch IV @