• Blog 05.09.2013

    Hunder er menneskets beste venn. Er det en ting man liker å gjøre, er det å skryte av vennene sine. Hunden er ingen unntak – årlig holdes det utallige utstillinger og konkurranser for våre partnere med fire bein. Hundeutstillinger holdes i nærmest alle verdens land. Flotte, raserene hunder blir stilt opp på rad og rekke og vist frem til profesjonelle dommere som bestemmer hvilken hund som er finest og med de tydeligste rasetrekkene. Norsk Kennel Klubb har faktisk hold utstillinger helt siden slutten av 1800-tallet!

    Vil man sette hunden på prøve kan må melde seg på en konkurranse i lydighet, der det gjelder å ha best dressert hund. Vil man bli grønn av sjalusi er et slikt show virkelig noe å sette av på kalenderen. Her blir man ledd av hvis kosebikkja bare kan gi labb og spille død. Profesjonelle dressører viser hvorfor man burde ta sin hund til akkurat deres hundeskole. Bikkjene blir lært opp til å rulle, hoppe, gi lyd og ligge i de rareste stillinger på kommando, samt gå pent ved siden av eieren. Enkelte har til og med lært opp valpen sin til å løpe i ring mellom beina på eieren mens sistnevnte tar en spasertur gjennom showlokalet. Helt fantastisk.

    En annen konkurranse, kalt agility, har fokus på hvor flinke hundene er til å adlyde i bevegelse – her må man guide bikkja gjennom en hinderløype. Ved å gi riktige kommandoer må hundene komme seg i mål på kortest mulig tid og med minst mulig hjelp fra eieren.

    Posted by Serenity Welch IV @